Support

Opzoek naar extra informatie die u nodig heeft om uw werkvloer veiliger te maken? De overheid en veel verzekeraars stellen specifieke eisen aan de veiligheid binnen uw bedrijf. Bekijk dan hier de extra informatie die wij aanbieden, zodat u aan de gestelde eisen kunt voldoen. Vragen zoals: Wanneer is een brandwacht noodzakelijk? Wat is het verschil tussen een industriële en rijksgediplomeerde brandwacht? U kunt ook hier contact opnemen.

Wet- en regelgeving

Het is noodzakelijk om in de volgende situaties een brandwacht in te huren om de veiligheid op de werkvloer te controleren en waarborgen:

  • Uitval van brandmeldinstallatie
  • Uitval blusinstallatie of sprinklerinstallatie
  • Verbouwingswerkzaamheden
  • Heetwerkzaamheden zoals branden, slijpen en lassen
  • Evenementen
  • Ondersteuning of versterking van BHV bij onderbezetting

Algemene informatie

Een industriële brandwacht heeft een cursus gevolgd en is hierdoor inzetbaar bij industriële werkzaamheden. Een industriële brandwacht wordt vooral ingezet om toezicht te houden bij risicovolle en brandgevaarlijke objecten of werkzaamheden. Hij kunnen gasmetingen uitvoeren en actie ondernemen bij calamiteiten en noodsituaties. Daarnaast werken zij met kleine blusmiddelen en beschikken zij over BHV. Een rijksgediplomeerde brandwacht is daarentegen uitgebreid opgeleid en beschikt over veel ervaring en kennis. Zij kunnen omgaan met gevaarlijke stoffen en hulpverlenen. Een rijksgediplomeerde brandwacht wordt vaak ingezet in situaties waarbij brandbestrijding en incidenten met gevaarlijke stoffen plaats kunnen vinden. Vaak wordt er vanuit de verzekeraar ook specifiek geadviseerd om gebruik te maken van een rijksgediplomeerde brandwacht.

Een mangatwacht houdt toezicht op werkzaamheden die plaatsvinden in een mangat. Een mangat is een ronde of ovale gelaste opening. Een mangatwacht zorgt ervoor dat de werkzaamheden veilig kunnen plaatsvinden en handelt in gevaarlijke situaties. Mangatwachten beschikken over de juiste communicatie eigenschappen en methoden om het werk goed te laten verlopen. Verder controleert een mangatwacht de taakrisico analyse, werkvergunningen en bepaalt hij de windrichting en stelt hij vluchtwegen vast.

Brandwacht Inside

Brandwacht Inside kan u voorzien in rijksgediplomeerde en industriële brandwachten, maar daarnaast ook in middelbaar en hoger veiligheidskundigen. Tevens kunnen wij uw BHV organisatie ondersteunen door ons aanbod in (tijdelijk) BHV personeel. Verder kunt u bij ons terecht voor repressieve nabluswerkzaamheden, het inhuren van meetapparatuur en de aanschaf van blusmiddelen.

Brandwacht Inside is te bereiken door te mailen naar info@brandwachtinside.nl of het contactformulier op de website te gebruiken. Daarnaast kan er telefonisch contact opgenomen worden via +31851307895.

Uiteraard kunt u Brandwacht Inside ook bereiken bij spoed. Dan kunt u gebruik maken van ons telefoonnummer, +31851307895, of een speciaal emailadres van onze meldkamer, meldkamer@brandwachtinside.nl

Werken bij Brandwacht Inside

Bij Brandwacht Inside maken wij alleen gebruik van zzp’ers. Wij verwachten dan ook van onze zzp’ers dat zij zich voor 110% inzetten. Daarnaast willen wij graag dat je goed bereikbaar bent, professioneel kan communiceren en streeft naar de beste kwaliteit en service voor de klant.

U kunt bij Brandwacht Inside solliciteren voor de functie van brandwacht, veiligheidskundige of beveiliger.

Solliciteren bij Brandwacht Inside is mogelijk door het sollicitatieformulier op de website in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Wilt u meer informatie over Brandwacht Inside of bent u geïnteresseerd in een van onze diensten ? Neem dan snel contact met ons op. 

info@brandwachtinside.nl
+31851307895

Open chat
Hallo, waar kunnen wij u mee helpen?