Brandwacht inhuren

Een goede brandwacht huurt u bij Brandwacht Inside!

Wilt u een brandwacht inhuren?

Brandwacht Inside biedt verschillende diensten aan binnen de sector van veiligwerken en toezicht op brandveiligheid. Bij ons kunt u daarom altijd een brandwacht inhuren. Elke brandwacht sluit op een andere manier aan op uw situatie en wensen. Wij streven ernaar de juiste krachten, geschikt bij uw organisatie, te plaatsen. “De beste kwaliteit” staat hoog bij ons in het vaandel en daarom voorzien wij u van een passend aanbod bij uw aanvraag. Wilt u een brandwacht huren? Dan kunnen wij u bijvoorbeeld een rijksgediplomeerd brandwacht of industrieel brandwacht leveren. 

Rijksgediplomeerd Brandwacht

Een rijksgediplomeerd brandwacht hebben tenminste hun brandweeropleiding afgerond en hebben minimaal 5 jaar brandweer ervaring. Daarnaast zijn deze brandwachten beoefend en  gekeurd volgens de moderne richtlijnen. Wij leveren de beste Brandwachten passend bij uw situatie.

Lees meer

Industrieel Brandwacht

Deze brandwachten zijn er om toezicht te houden in verschillende risicovolle situaties. Dit kan onder andere zijn bij brandgevaarlijke projecten. Ze zijn opgeleid om gasmetingen te verrichten en te handelen bij calamiteiten en urgente situaties op de werkvloer. Ze hebben ook ervaring met kleine blusmiddelen en BHV.

Lees meer

Wilt u een brandwacht inhuren?

Dan staan wij direct voor u klaar, dus neem vrijblijvend contact met ons op voor een aanbod op maat.

Brandwachten: Wat zijn ze en wat doen ze?

Brandwachten zijn professionals, op het gebied van veiligheid, die zijn opgeleid om een toezicht te houden bij brandgevaarlijke activiteiten. Ze worden ingezet om de veiligheid te waarborgen in situaties waarin er een verhoogd risico op brand bestaat. Brandwachten worden vaak ingehuurd door bedrijven die werken met gevaarlijke materialen of processen, maar ook door evenementenorganisaties en bouwbedrijven.

Rijksgediplomeerd Brandwacht

Een Rijksgediplomeerd brandwacht voert een breed scala aan werkzaamheden uit om de veiligheid te waarborgen in brandgevaarlijke omgevingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken:

Industrieel Brandwacht

Een industrieel brandwacht heeft specifieke verantwoordelijkheden en taken die gericht zijn op het handhaven van de veiligheid in industriële omgevingen waar brandrisico’s groter kunnen zijn. 

Wanneer is het inhuren van een brandwacht wettelijk verplicht?

Het inhuren van een brandwacht kan wettelijk verplicht zijn in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij het lassen, snijden of slijpen van materialen, in situaties waarbij er gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of vervoerd, of bij evenementen waar veel mensen samenkomen. In deze situaties is het inhuren van een brandwacht verplicht om de veiligheid van de aanwezigen en het voorkomen van brand te waarborgen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de exacte wettelijke vereisten kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de aard van de activiteiten. Het is daarom raadzaam om te allen tijde de lokale wet- en regelgeving te raadplegen en te overleggen met een professionele brandwacht om ervoor te zorgen dat aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Waarom u voor Brandwacht Inside kiest...

Binnen 2 uur op locatie

Wij hebben een landelijke dekking van meer dan 350 brandwachten. Wij garanderen dat zij binnen twee uur op locatie zijn.

Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar

Wij zijn 24/7 telefonisch en via email bereikbaar. Ons team staat voor u klaar om u direct van passende ondersteuning te voorzien.

Wij denken met u mee

Bent u opzoek naar een passende oplossing bij uw situatie? Dan denken wij direct met u mee .

Service & kwaliteit

Het is ons doel om u de beste service en hoogste kwaliteit aan brandveiligheidsoplossingen te bieden.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Dan zijn wij dagelijks voor u bereikbaar. Graag maken wij kennis en beantwoorden wij al uw vragen. Wilt u graag direct antwoord? Neem dan telefonisch contact op met een van onze medewerkers.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een brandwacht nodig?

Het is noodzakelijk om in de volgende situaties een brandwacht in te huren om de veiligheid op de werkvloer te controleren en waarborgen:

  • Uitval van brandmeldinstallatie
  • Uitval blusinstallatie of sprinklerinstallatie
  • Verbouwingswerkzaamheden
  • Heetwerkzaamheden zoals branden, slijpen en lassen
  • Evenementen
  • Ondersteuning of versterking van BHV bij onderbezetting
Welke diensten kan ik inhuren bij Brandwacht Inside?

Brandwacht Inside kan u voorzien in rijksgediplomeerde en industriële brandwachten, maar daarnaast ook in middelbaar en hoger veiligheidskundigen. Tevens kunnen wij uw BHV organisatie ondersteunen door ons aanbod in (tijdelijk) BHV personeel. Verder kunt u bij ons terecht voor repressieve nabluswerkzaamheden, het inhuren van meetapparatuur en de aanschaf van blusmiddelen.

Hoe kan ik veiligheidsspecialisten inhuren?

Brandwacht Inside is te bereiken door te mailen naar info@brandwachtinside.nl of het contactformulier op de website te gebruiken. Daarnaast kan er telefonisch contact opgenomen worden via +31851307895.