Brandwacht inhuren

Wilt u een brandwacht inhuren?

Brandwacht Inside biedt verschillende diensten aan binnen de sector van veiligwerken en toezicht op brandveiligheid. Bij ons kunt u daarom altijd een brandwacht inhuren. Elke brandwacht sluit op een andere manier aan op uw situatie en wensen. Wij streven ernaar de juiste krachten, geschikt bij uw organisatie, te plaatsen. “De beste kwaliteit” staat hoog bij ons in het vaandel en daarom voorzien wij u van een passend aanbod bij uw aanvraag. Wilt u een brandwacht huren? Dan kunnen wij u bijvoorbeeld een rijksgediplomeerd brandwacht of industrieel brandwacht leveren. 

Rijksgediplomeerde Brandwachten

Een rijksgediplomeerd brandwacht hebben tenminste hun brandweeropleiding afgerond en hebben minimaal 5 jaar brandweer ervaring. Daarnaast zijn deze brandwachten beoefend en  gekeurd volgens de moderne richtlijnen. Wij leveren de beste Brandwachten passend bij uw situatie.

Lees meer

Industrieel Getraind

Deze brandwachten zijn er om toezicht te houden in verschillende risicovolle situaties. Dit kan onder andere zijn bij brandgevaarlijke projecten. Ze zijn opgeleid om gasmetingen te verrichten en te handelen bij calamiteiten en urgente situaties op de werkvloer. Ze hebben ook ervaring met kleine blusmiddelen en BHV.

Lees meer

Wilt u een brandwacht inhuren?

Dan staan wij direct voor u klaar, dus neem vrijblijvend contact met ons op voor een aanbod op maat.

Brandwachten: Wat zijn ze en wat doen ze?

Brandwachten zijn professionals, op het gebied van veiligheid, die zijn opgeleid om een toezicht te houden bij brandgevaarlijke activiteiten. Ze worden ingezet om de veiligheid te waarborgen in situaties waarin er een verhoogd risico op brand bestaat. Brandwachten worden vaak ingehuurd door bedrijven die werken met gevaarlijke materialen of processen, maar ook door evenementenorganisaties en bouwbedrijven.

Wat doet een brandwacht?

De belangrijkste taak van een brandwacht is om brandgevaarlijke situaties te voorkomen. Dit betekent dat de brandwacht voortdurend toezicht houdt op de activiteiten die plaatsvinden, om te controleren of alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Wanneer er een onveilige situatie wordt waargenomen, grijpt de brandwacht onmiddellijk in. Dit kan betekenen dat hij/zij de werkzaamheden stillegt totdat de situatie is opgelost, of dat hij/zij de nodige hulpdiensten inschakelt.

Daarnaast is de brandwacht ook getraind in het gebruik van verschillende soorten brandblussers en andere brandbestrijdingsmiddelen. Mocht er toch een brand uitbreken, dan kan de brandwacht snel en effectief optreden om de situatie onder controle te krijgen en de schade te beperken.

Welke soorten brandwachten zijn er en wat is het verschil tussen deze brandwachten?

Er zijn verschillende soorten brandwachten, elk met hun eigen specialiteiten en verantwoordelijkheden. De drie meest voorkomende soorten brandwachten zijn:

  1. Preventieve brandwachten

Preventieve brandwachten worden ingezet om brandgevaarlijke situaties te voorkomen. Ze houden toezicht op de activiteiten die plaatsvinden en controleren of alle veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Als er toch een onveilige situatie ontstaat, grijpen ze onmiddellijk in om deze te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan Rijksgediplomeerde en Industriële brandwachten.

  1. Repressieve brandwachten

Repressieve brandwachten worden ingezet om te reageren op een brandgevaarlijke situatie die al is ontstaan. Ze hebben vaak meer ervaring en kennis van brandbestrijding en zijn getraind om snel en effectief op te treden in geval van brand.

Industriële brandwachten

Industriële brandwachten worden ingezet in industriële omgevingen waar veel brandgevaarlijke activiteiten plaatsvinden. Ze zijn speciaal opgeleid om veiligheidsrisico’s te identificeren en te beheersen. Daarnaast zijn ze ook getraind in het gebruik van industriële apparatuur en hebben ze kennis van de specifieke veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn in industriële omgevingen.

Rijksgediplomeerd brandwachten

Een rijksgediplomeerde brandwacht is een professionele brandwacht die in het bezit is van een diploma dat is uitgegeven door de Nederlandse overheid. Dit diploma wordt ook wel het “Diploma Manschap A” genoemd en is een landelijk erkend diploma dat wordt uitgegeven door het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Om in aanmerking te komen voor het diploma Manschap A, moet de brandwacht een speciale opleiding volgen die gericht is op brandveiligheid en het bestrijden van branden. Dankzij de opleiding kan de brandwacht onder andere over de verschillende soorten branden, brandbestrijdingsmethoden, blusmiddelen, reddingstechnieken, en communicatie tijdens een noodsituatie.

Wanneer is het inhuren van een brandwacht wettelijk verplicht?

Het inhuren van een brandwacht kan wettelijk verplicht zijn in verschillende situaties. Bijvoorbeeld bij het lassen, snijden of slijpen van materialen, in situaties waarbij er gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of vervoerd, of bij evenementen waar veel mensen samenkomen. In deze situaties is het inhuren van een brandwacht verplicht om de veiligheid van de aanwezigen en het voorkomen van brand te waarborgen.

Het is belangrijk om te vermelden dat de exacte wettelijke vereisten kunnen variëren afhankelijk van de locatie en de aard van de activiteiten. Het is daarom raadzaam om te allen tijde de lokale wet- en regelgeving te raadplegen en te overleggen met een professionele brandwacht om ervoor te zorgen dat aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan.

Waarom u voor brandwacht inside kiest...

Binnen 2 uur op locatie

Wij hebben een landelijke dekking van meer dan 350 brandwachten. Wij garanderen dat zij binnen twee uur op locatie zijn.

Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar

Wij zijn 24/7 telefonisch en via email bereikbaar. Ons team staat voor u klaar om u direct van passende ondersteuning te voorzien.

Wij denken met u mee

Bent u opzoek naar een passende oplossing bij uw situatie? Dan denken wij direct met u mee .

Service & kwaliteit

Het is ons doel om u de beste service en hoogste kwaliteit aan brandveiligheidsoplossingen te bieden.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Dan zijn wij dagelijks voor u bereikbaar. Graag maken wij kennis en beantwoorden wij al uw vragen. Wilt u graag direct antwoord? Neem dan telefonisch contact op met een van onze medewerkers.

Veelgestelde vragen

Wanneer is een brandwacht nodig?

Het is noodzakelijk om in de volgende situaties een brandwacht in te huren om de veiligheid op de werkvloer te controleren en waarborgen:

  • Uitval van brandmeldinstallatie
  • Uitval blusinstallatie of sprinklerinstallatie
  • Verbouwingswerkzaamheden
  • Heetwerkzaamheden zoals branden, slijpen en lassen
  • Evenementen
  • Ondersteuning of versterking van BHV bij onderbezetting

Welke diensten kan ik inhuren bij Brandwacht Inside?

Brandwacht Inside kan u voorzien in rijksgediplomeerde en industriële brandwachten, maar daarnaast ook in middelbaar en hoger veiligheidskundigen. Tevens kunnen wij uw BHV organisatie ondersteunen door ons aanbod in (tijdelijk) BHV personeel. Verder kunt u bij ons terecht voor repressieve nabluswerkzaamheden, het inhuren van meetapparatuur en de aanschaf van blusmiddelen.

Hoe kan ik veiligheidsspecialisten inhuren?

Brandwacht Inside is te bereiken door te mailen naar info@brandwachtinside.nl of het contactformulier op de website te gebruiken. Daarnaast kan er telefonisch contact opgenomen worden via +31851307895.